Vytvor si kariéru podľa vlastných predstáv v spolupráci s nami!

0

Your Cart is Empty

March 05, 2020 3 min read

Je pravda, čo sa hovorí medzi ľuďmi, že poisťovne neplnia?

POZRIME SA NA POISTNÉ PLNENIA NAŠICH KLIENTOV!

 

Takúto správu dostala jedna naša klientka, ktorá nás odporučila ďalej a člen nášho tímu jej urobil kvalitné zabezpečenie života.

 

 

Každý deň sa stretávame s ľuďmi, ktorí nám hovoria, že životné poistenie je nevýhodný produkt a radšej sa oplatí odkladať si peniaze na sporiaci účet, pretože poisťovne si aj tak nájdu dôvod, prečo plniť nebudú. Je to pravda?
--
Pozrime sa na to z pohľadu POISŤOVNE.

Každá poisťovňa žije z platieb, ktoré si klienti platia za poistenie. Je to samozrejmosť, myslím pre každého. Keby sa stala situácia, že všetci ľudia čo sú poistení v jednej  konkrétnej poisťovni by potrebovali nárok na poistné plnenie jeden mesiac, asi je nám všetkým jasné, ako by táto situácia dopadla. Takže ÁNO! Poisťovne sú spoločnosti, ktoré podnikajú za účelom generovania zisku! Rovnako ako každá iná firma podniká za účelom generovania zisku.

Je teda dôležité sa poistiť, alebo nie? Odpoviem Vám rovnako ako každému, čo sa ma toto pýta ďalšou otázkou. Prečo si pri kúpe auta kupujete auto aj s airbagmi a bezpečnostnými pásmi? Lebo sa môže niečo stať! S poistením je to rovnako, platíme si za bezpečnosť, za bezpečnosť, aby sme boli v pohode.

Ich predmetom podnikania je však poskytovať poistné krytie v prípade, že sa ich klient, ktorý sa rozhodne poistiť dostane do nečakanej situácie. Vtedy je poisťovňa povinná klientovi v danej situácii pomôcť. Prečo nastávajú situácie, kedy poisťovňa neplní? Určite poznáme také prípady, kedy poisťovňe neplnila. Najčastejšie sú to dôvody, kedy sa poisťovňa kryje voči poistným "podvodom" alebo kadejakým špekuláciám a môžete si byť istý, že ich majú na dennej báze niekoľko. Takže každá poisťovňa si stanovuje svoje výluky z poistného plnenia a dopredu oznamuje, v ktorých situáciách plniť nebude.

Pokiaľ je Vašim cieľom byť krytý v prípade vážnej udalosti, poistite sa. Pokiaľ je cieľom zo systému vyťažiť, radšej poistenie obíďte.

Stali sa mi prípady, kedy klienti očakávali poistné plnenie, ale plnenie nedostali, pretože v zmluve nemajú kryté dané riziko. Väčšinou pri uzatváraní zmluvy ide klientom hlavne o najnižšiu cenu produktu. To si mnohí z nás uvedomíme až s odstupom času, keď sa stane niečo, čo sme sa rozhodli pri uzaváraní zmluvy nepoistiť. A teraz prídeme ku hlavnej téme, prečo sa veľa ľudí sťažuje, že nedostávajú plnenia.

ODPOVEĎ JE: NEMAJÚ KVALITNE NASTAVENÚ POISTNÚ ZMLUVU v kvalitnej poisťovni!

Dnes Vás už positia aj v banke. Po kontrole každej takejto zmluvy sme ju museli prerábať. Prečo? Je to jednoduché. Za prvé - každá banka má zazmluvnenú len jednu poisťovňu. Za druhé - pracovníci bánk nie sú vždy dokonale školení na nastavenie vhodných súm na mieru pre klienta, stále ide o predaj produktu a spravia Vám úrazovku aj za 20€. Čo v tom máte kryté? NO LOGICKY - nič moc... ešte Vám tam dajú polovicu z toho sporenie, v ktorom prerobíte za 20 rokov niekoľko stoviek eur. Ale čo, hlavne že majú predaj...

Pokiaľ sa bavíme o kvalitne nastavenom zabezpečení prijmu a nastane udalosť, ktorá Vás vážne ovplyvní, plnenie Vám poisťovňa s radosťou vyplatí. A vyplatí do pár dní!!!

Pozrime sa na plnenie, ktoré som riešil len ja za mojich klientov na životných produktoch v jednej poisťovni. Len jedna poisťovňa...

Toto je screenshot z poistných hlásení, ktoré sme podali do poisťovne.  Podali sme všetko, čo klienti žiadali, aj malé úrazy a pozrite, koľko z nich je plnených. Drvivá väčšina!

Pár klientov dostalo väčšie čiastky, pretože sa dostali do ťažkej situácie a ovplyvnili ich kritické ochorenia. Poisťovne sa plnenia nestránili. Naopak, plnili do pár dní!

Verím, že už veľké čiastky plniť nebudeme musieť a budú všetci klienti len zdraví a životné poistenia budú do budúcna produkty zbytočné. Dnes ale vidíte, koľko hlásení sme posielali za tri roky v jednej poisťovni len o mojich klientov.

 

Je nám jasné, že chcete pre seba len to najlepšie a chcete mať poistenie nastavené tak, aby keď sa niečo stalo, tak ste dostali adekvátne finančné odškodnenie. Napíšte nám e-mail a my sa vám na to, čo si teraz platíte, bezplatne pozrieme.

 

Bc. Marek Kvasnička

Sledujte Kvasnickas aj na Facebooku Kvasnickas.


Leave a comment