Vytvor si kariéru podľa vlastných predstáv v spolupráci s nami!

0

Your Cart is Empty

July 22, 2021 2 min read

Článok o nevyhnutných tipoch a trikoch, na ktoré nesmieš zabudnúť, keď sa prvýkrát zamestnáš.

Prečo? Pretože pokiaľ ich nespravíš, budeš prichádzať o peniaze!

 

# TIP 1

VSTUP DO DRUHÉHO PILIERA

Možno si to teraz neuvedomuješ, ale aj v skoršom veku (napr. 20,21,22,…) ti môžu odchádzať peniaze z tvojej hrubej mzdy, ktoré zatiaľ dávaš na odvodoch štátu, do tvojho dôchodku! Ak zarobíš 1 000 € v hrubom, do druhého piliera sa ti vie šetriť pravidelne 50€ každý mesiac. Ak druhý pilier nemáš, dávaš ich štátu. Šetri si 5% z platu a pritom neplať ani euro. 50 € po dobu 40 rokov spraví veľmi veľa. Ver mi.

 

# TIP 2

NAUČ SA VYTVÁRAŤ KRÁTKODOBÚ REZERVU

V prípade, že máš už príjem a zarábaš viac ako doteraz z rôznych brigád, odporúčam, tvoriť si krátkodobú rezervu na situácie „keď niečo príde, čo nečakáš“ - napríklad – oprava auta.

Krátkodobá rezerva by mala tvoriť aspoň tvoj polročný príjem, keby si náhodou vypadol z práce dlhodobo. Vytvoriť si zvyk sporiť si je dôležitejšie ako čokoľvek iné! Keď už ho budeš tvoriť, šetri si na podúčte v banke, nie na bežnom účte.

 

# TIP 3

ZABEZPEČ SI SVOJ PRÍJEM

Na tento bod veľa mladých ľudí nemyslí, ale nikoho to v budúcnosti neminie. Je dôležité uzavrieť si kvalitné úrazové poistenie. Správne a kvalitné nastavenie úrazového poistenia v dobrej spoločnosti, ti vie zachrániť život.Prečo? Pretože nikdy nevieš, kto ti nepríjemne skríži cestu a navždy zmení tvoje vízie a sny negatívnym spôsobom - tvojou invaliditou. 

Možno to pre teba nie je teraz podstatné, pretože nemáš rodinu, ale raz ju mať budeš a nad poistením uvažovať určite budeš taktiež. Čo bude potom ale iné? Cena poistenia a tvoj zdravotný stav. Ver mi, urob si to v mladom veku.

 

# TIP 4

INVESTUJ NA DôCHODOK

V dnešnej dobe nestačí riešiť dôchodok v 40-ke, 50-ke, pretože nás čaká najväčší demografický problém, ktorý zatiaľ nikto nevyriešil. Nechceš pracovať do 70tky alebo mať dôchodok 200€? Využi zložené úročenie pri investovaní a vytvor si dôchodok podľa tvojich predstáv. Dnes si vieš presne vypočítať koľko mesačne potrebuješ investovať, aby si mal dôchodok aký chceš. ČAS hrá najväčšiu rolu! Investovať na 10 rokov je ziskovo výrazne slabšie ako 40 rokov, preto nečakaj a začni hneď. Výsledok môže byť dychvybíjajúci.

 

 

# TIP 5

NÁJDI SI SVOJHO CELOŽIVOTNÉHO FINANĆNÉHO PORADCU

Ak nechceš byť cieľom útokov všetkých predajcov na finančnom trhu, ktorí sa všetci snažia o to isté - predať, nájdi si jedného človeka, ktorý ťa celým trhom bude sprevádzať a nastaví ti plán k dosiahnutiu tvojho vysnívaného života, ktorým sa budeš riadiť. 

 

Chápem, že máš veľa otázok a pravdepodobne chceš pre seba iba to najlepšie.Ak chceš vedieť odpovede na všetky tvoje otázky a  potrebuješ nastaviť plán presne namieru pre tvoju budúcnosť, napíš nám e-mail a my ti bezplatne vybavíme, čo treba. :)

 

Bc. Marek Kvasnička

 

Sledujte Kvasnickas aj na Facebooku Kvasnickas.


Leave a comment